11 veier til et liv som kreftfri

lovecancer

«CT viser gledelig ingen tegn til lungemetastaser», jeg sitter her og jobber med rapportering og regnskap, og kom over mitt siste polikliniske notat som hadde lurt seg mellom jobbpapirene. Jeg blir sittende og lese denne setningen om og om igjen. Smiler og gleder meg over livet mitt, så heldig jeg er som lever! Jeg husker den første samtalen med en kreftlege som fortalte at i verste fall så hadde jeg ikke så lenge igjen. Jeg er takknemlig for hver dag jeg våkner opp, er du? Når noen får kreft så sier vi gjerne – denne kampen vinner du! Jeg har skjønt etter hvert at det er slett ingen kamp.

Jeg hater ikke kreften min, tvert imot, jeg sender kjærlighet til kreften! Dette er noe som kanskje høres rart ut (men jeg er jo litt rar så hold ut litt til med meg), men tenk at kreftceller en gang har vært gode normale celler, og målet er at kreftcellene skal få komme tilbake til sin gode helse…. jeg ble veldig glad da jeg leste om dette i boken Radical Remission, blant annet en mann som hadde fått kort tid igjen å leve – snudde om på livet sitt, og dette var et av hans punkter, dette var på åttitallet og mannen lever enda. 

Det er flere som skriver til meg, derfor vil jeg gjerne dele med dere idag min liste – min vei, hvordan jeg behandler meg selv. Mange undres og lurer på om jeg er et mirakel, om jeg er frisk, om hvordan oddsen er… det kan ingen svare på i dag. Til det har det gått for kort tid… men – og det er VIKTIG: jeg lever livet som om jeg er frisk! Jeg går ikke rundt og frykter oktober, da det er dags for ny CT. Jeg lever i dag, og det gjør du også håper jeg. Lever, ikke bare eksisterer.

Jeg sier ikke at jeg har løsningen, at dette er eureka og simsalabim, men disse 11 punktene er det jeg mener er viktig for min vei og årsaken til at jeg idag sitter her uten og måtte være under cellegiftbehandling. At jeg er freidig nok til å kalle overskriften «11 veier til et liv som kreftfri» – er nettopp dette, jeg tror på at det vi sender ut får vi tilbake – så jeg sender ut at jeg er frisk, jeg er kreftfri…. jeg vet at noen vil riste på hodet av dette, fordi papirene mine sier at jeg har uhelbredelig kreft… vel – time will show… 

 1. Følg intuisjonen – jeg lever livet mitt etter hva magefølelsen/intuisjonen forteller meg.
 2. Ha humor – jeg bruker galgenhumoren for alt den er verdt. «Lek med livet – du slipper ikke levende fra det likevel». 
 3. Kjærlighet til kreften – pleier den som et sykt barn som trenger omsorg. 
 4. Riktig kosthold – norsk helsevesen får mene det de ønsker, jeg holder meg unna sukker! Ferdigprodukter og annet vas er og fy fy. 
 5. Passion i livet – det å våkne opp hver dag og glede seg til å jobbe det er livet sitt det! 
 6. Healing – jeg jobber hver dag med selvhealing, og når jeg føler behov for det ber jeg om hjelp fra en av mine healingvenner. 
 7. Meditasjon – daglig og gjerne flere ganger om dagen mediterer jeg, og ja uten å sitte i ei rosa boble, meditasjon er å være tilstede nå! 
 8. Mental trening – her er manifistering viktig, loven om tiltrekning, valg – jeg sier hver dag: «Jeg er frisk. Jeg har fullkommen helse». Slik lever jeg.
 9. Fysisk trening – det er viktig å ta vare på kroppen vi har da den ikke kan byttes ut, litt hver dag, for å vise at jeg er glad i kroppen min. 
 10. Positive mennesker – jeg er bevisst hvem jeg ferdes med. Mennesker som gir god energi er gull verdt. 
 11. Tilgivelse – jeg har lagt bak meg det vonde fra tidligere i livet mitt. Jeg legger meg hver kveld uten å ha noe uoppgjort med noen. 

Jeg har min tro på en kraft i universet, om vi kaller det Gud eller noe annet er ikke så viktig, for meg er det den samme kraften vi alle har tilgang til om vi åpner  opp. Jeg tror vi alle har en livsoppgave, og jeg tror ikke min er ferdig enda – so much to do! Jeg har ro i sjelen. Jeg tror vi er i endring. Jeg tror kreftgåten er løst for lenge siden. Jeg håper denne teksten kan hjelpe noen. Gi håp. Med ønske om en fin dag til deg kjære leser :) 

 

LL 

2 Comments

 • MT

  Reply Reply 6. Juli 2014

  Takk.

  God dag til deg også.
  Marieklem

  • lindampe

   Reply Reply 7. Juli 2014

   Takk for det Marie, klemmer tilbake til deg

Leave A Response

* Denotes Required Field