Er du alvorlig syk kan du like gjerne slutte å kjempe nå…

Skjermbilde 2014-11-22 kl. 10.11.10

Endelig hjemmehelg, sitter her alene våken mens alle sover. Leser avisene på nett, leser om Gunhild Stordalen som er alvorlig syk, sender gode tanker til henne, leser at noen faktisk klarer å lage hennes sykdom til en krig i kommentarfeltet: «Beklager, klarer ikke sympatisere, hun er ikke mer viktig enn andre». Det er det ingen som sier, men hun og mannen er offentlige personer – da blir de synlige, og ergo selvfølgelig får mange flere meldinger og oppmerksomhet enn Hansen i gata di. Så, denne bloggen er til alle som er syke og som trenger noen ord og inspirasjon.

Jeg leser på forsiden av avisene: «Kjemper sitt livs kamp», «Slik skal hun kjempe seg tilbake». Noen ganger ser vi mennesker som har kreft og dør, da står det gjerne «Tapte kampen mot kreften». Hvor god må du egentlig være for å vinne den kampen? Er du en dårlig person om du er den som taper?

Jeg har skrevet om dette før, men jeg føler det er så viktig så må si det igjen. Jeg tok på boksehanskene da jeg fikk kreft, jeg sa «Fuck cancer», «cancer messed with the wrong girl!» osv… kanskje mest «for gøy», og fordi det var naturlig med det samme – jeg ville kjempe – jeg skulle vinne!!!

Skjermbilde 2014-11-22 kl. 10.10.48

Slik føltes det, jeg måtte være sterk! Etter hvert forsto jeg at det ble feil fokus, og jeg sier IKKE at jeg har fasiten, dette er kun MIN SANNHET, og noe som virker for meg. Når det er sagt, så leser jeg mye, spesielt fra utlandet, hvor filosofien er den samme – vi må slutte å krige! Kriging skaper mer krig, og noe av det siste vi ønsker er en sykdom som er krigersk!!

Da kreftlegen ringte meg for et par uker siden og fortalte at min siste CT var fin, 8 svulster er usynlige, og jeg kunne feire 11 måneder uten cellgift – det er helt rått!! Ja, da… beit jeg meg fast i noe hun sa: «Du har respondert veldig fint på cellegiftkurene»… da tenker jeg, åja – så bra at det holder i 11 måneder? Sorry mac, men dette tror jeg ikke noe på, jeg tror faktisk at jeg har gjort en jobb selv, at det er der det ligger. Skolemedisinere kan være så uenige de bare vil, men hvorfor ble jeg da forespeilet et liv på cellgift med beskjed om at jeg fikk maks 2-3 måneder uten gift resten av livet mitt?

Vel, det er en annen blogg. Poenget er at den jobben jeg har gjort det siste året er IKKE KRIGING. Jeg har jobbet med mental trening, fysisk trening, kosthold, healing, yoga, meditasjon – det å komme i balanse, finne roen, gjøre det jeg brenner for, passe på meg selv… boksehanskene er lagt til side – jeg sender kjærlighet til kreften, til mitt indre.

Så jeg vil oppfordre alle som er syke om å se på eget liv, og jeg vet det kan være provoserende – men jeg mener vi må ta ansvar for egen helse,  ikke bare legge alt i legens hender. Det betyr ikke at vi skal gå rundt med skyldfølelse og at vi har gjort dette mot oss selv, det jeg mener er at når vi først har fått en sykdom – så trenger vi å se på oss selv og tenke: «HVA KAN JEG GJØRE SELV?»

Jovisst kan det føles som en kamp til tider, og vi må ikke misforstå – det å legge boksehanskene ned handler ikke om å gi opp! Det handler om å se på oss selv, fordi vi alle er forskjellige, å følge vår egen magefølelse, vår egen intuisjon – hva sier den deg? Hva skal du gjøre? Den intense tanken om en krig tror jeg er skadelig, også alle de «stakkars deg» ytringene tror jeg kan være skadelig i stort monn – javisst er det ingen dans på roser å være syk, men mange er det, og jeg tror ikke vi blir friskere av og synes synd på oss selv.. noen dager ja, legge seg ned og surre, det er helt ok – men der fins et godt liv for alle, tror jeg, også de syke…. når vi lar boksehanskene hvile og får et annet fokus :)

6 Comments

 • Dnort

  Reply Reply 24. November 2014

  Vold avler vold og krig og ufred har vi nok av.
  Godt å høre at det går bra med deg. Høres ut som du har et bra fokus.

  • lindampe

   Reply Reply 28. November 2014

   Ikke sant.. takk, god helg til deg og dine!

 • Trude

  Reply Reply 15. Januar 2015

  Hei.

  Kan jeg spørre om noe?
  Forsvant bare svulstene igjen uten noe form for medisinsk behandling?
  (Leste hvordan du fokuserte på egenhealing)

  Hilsen Trude

  • lindampe

   Reply Reply 15. Januar 2015

   Heisann Trude, bare å spørre vet du, jeg har tatt 6 kurer cellegift, dette var bestemt, så skulle jeg ta ny cellegift når svulstene vokste igjen, fikk beskjed av leger at jeg antagelig bare fikk 2-3 mnd uten cellegift. Jeg har nå gått over et år uten! Og ja, ingen behandling siden desember 2013. Jeg jobber med egenhealing, kosthold, får healing, yoga, meditasjon, lever et godt liv osv.. Står veldig mye om det i boka mi om du ønsker å gå i dybden på hva jeg har gjort. Beste hilsen fra Linda

 • Trude

  Reply Reply 16. Januar 2015

  Takk for svar :)

  Jeg har selv drevet med healing, både gitt og fått. Jeg har tatt en deltidsutdanning innenfor alternativ medisin, og har mange gode erfaringer med healing. Selv fikk jeg et helt nytt liv etter å ha fått healing i 2012, og livet mitt endret seg totalt etterpå. Vanskelig å forklare til de som ikke har opplevd det selv, men det var som å bli født på ny.

  Jeg er veldig interessert i helhetlig helse og selvutvikling. Syns det er så bra når noen stiller spørsmålstegn ved ting slik du gjorde, det er jo slik verden går fremover. Syns det var veldig modig av deg å ta en sånn beslutning, å følge din egen magefølelse.
  Det er jo ikke til å komme bort i fra at det noen ganger er cellegiften som er mest skadelig.
  Likevel er det jo veldig risky å ta sjansen på å bli frisk uten. En del har jo prøvd slike alternative metoder uten at det har gått bra også.

  Så nettopp at forskere hadde funnet ut at 2/3 av kreft kun var uflaks, og hadde ingenting med livsstil å gjøre.
  Er ikke alltid godt å si hva som er fasiten.

  Men det som er sikkert er hvertfall at jo mer vi er i balanse i kropp og sinn, og jo mer harmonisk og glad vi er i livet vårt, jo sterkere er immunforsvaret vårt.

  Jeg har bestemt meg for at jeg skal ha et godt liv uansett som venter meg. Og så, på andre siden, venter ubetinget kjærlighet.
  Tror det er et godt utgangspunkt.

  Klem, Trude :)

  • lindampe

   Reply Reply 16. Januar 2015

   Bare hyggelig Trude. Så bra, ja healing er et must i min verden. Selv om jeg gjør selvhealing hver dag, så ber jeg av og til om healing når jeg føler for det av andre.

Leave A Response

* Denotes Required Field