Hjørdissenteret, min hjertedrøm i mareritt av ventedager

hjørdissenteret

Det er kvinnedagen, og en flott dag for å dele en drøm. Jeg tror på visualisering og det er grunnen til at jeg skriver dette, for å fortelle verden hva som kommer, en dag, og nå starter reisen kjære universet, ser du det? Jeg skriver også i håp om å inspirere, for jeg er ikke alene i den situasjonen jeg er i. Hvor langt tenker du fremover? Hva bekymrer du deg for? Har du planlagt sommerferien og lurer på om den blir enda bedre enn i fjor?

For noen mennesker er det slik: du sjekker inn på sykehuset med jevne mellomrom, tar undersøkelser, og etter 14 dager får du vite din nærmeste fremtid. Er du kreftfri? Sover kreften? Er svulstene blitt større? Har svulstene blitt flere? Har det spredd seg til andre organer? Er du fullpakket av kreft? Blir det cellegift? Har de noe å tilby? Gir de opp? Jeg er der nå. I ventedagene. Alt er usikkert. Det er som å henge i et tynt tynt snøre og du håper at det skal holde litt til, og at snøret skal bli tykkere, kraftigere så du kan leke litt til. Leke med livet.

Tok på meg godskoene på sykehuset...venter...

Tok på meg godskoene på sykehuset…venter…

De aller aller fleste dagene har jeg det jævlig bra!! Jeg elsker livet! Helt til jeg kommer til sykehuset, da kommer nedturen. Selv om resultatene ikke er der. Negativiteten. Som om de venter på at jeg skal dø så de kan si: «hva var det jeg sa.» Unnskyld til alle de fantastiske sykepleiere jeg møter. Kan dere være så snill og lære opp noen kreftleger på deres vei? Jeg forstår de har sine statistikker, sin medisin, og sine tanker om oss kreftsyke. Nei, dere trenger ikke gi oss falske forhåpninger, men hva med litt håp?

Lang historie, men det er min drøm – å gi håp. Jeg vil reise ut i verden og hente kunnskaper og inspirasjon. Som Aggi på 9 år sa: «Livsgnist kan gjøre at man blir friskere!» Aner ikke hvor hun har det fra, haha! Men på Hjørdissenteret kan du finne livsgnist. Der skal kreftpasienter komme for å hente ny glød, gjøre yoga og meditere, være ute i naturen, våkne opp til ferske juicer, finne motivasjon, naturlig behandling – det beste fra hele verden… skal finne veien hit nord. Vi skal ikke behøve reise ut av landet, i desperasjon for å finne noe som kan hjelpe. Helhetlig helse.

Jeg startet denne på Bestemor sin bursdag i 2013, like etter egen diagnose. Tenk hva vi fikk til på under en måned, fantastisk, alt går an! Takk til dere som var med <3

Jeg startet denne på bestemor sin bursdag i 2013, like etter egen diagnose. Tenk hva vi fikk til på under en måned, fantastisk, alt går an! Takk til dere som var med <3

Du ser det ikke, men utenfor Kjøllefjord et sted så ligger tomten til Hjørdissenteret. Et sted uten hvite frakker. Et sted med farger. En dag så ligger det der. Jeg aner ikke hvordan det skal realiseres. Har ikke peiling!! Men jeg starter prosessen nå. For nye lesere – Hjørdis, det er min bestemor. Ei fantastisk dame som har betydd enormt for meg. Det å sitte utallige timer ved kjøkkenbordet hennes. Ikke før senere skjønte jeg verdien. Det hun ga meg. Hun fikk kreft, og det første hun sa til meg var: «Det e ikke nokka å legge sæ ned for Linda!» Du hadde rett. Jeg gir meg aldri. I mareritt av ventedager lar jeg denne drømmen fødes og slippes. Uansett resultat om noen dager. Gratulerer med dagen.

 

 

2 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field