Jeg gir opp.

surrender

 

 

Jeg orker ikke mer lenger. Jeg er sliten av å kjempe en kamp jeg vet jeg ikke kommer til å vinne. Jeg gir opp kampen mot kreften. Legene har sagt det er uhelbredelig, og de vet best når alt kommer til alt. De har ingenting å stille opp med, annet enn cellegift, og det er dødelig når man bare får store nok doser over lengere tid. Det er ingen vits lenger. Det fins ingen løsning. Statistikken taler for seg selv. Jeg er bare et nummer i rekken. Hver dag dør cirka 30 personer av kreft i Norge. Jeg innser at jeg kommer til å bli en av dem.

 Skjermbilde 2014-04-09 kl. 17.18.46

Kødda! Æ bare kødda! (oversettelse for søringer: jeg bare tullet!) Mens du planlegger den perfekte påske er dette realiteten til mange i dette landet. Mens du deler et innlegg og skriver ordene «til ettertanke» i tillegg så er det kanskje nok ? Selv om du gjør akkurat de samme tingene som før, så har du hvert fall postet noe som var til ettertanke. Mens du surfer deg gjennom nettbutikkene og tenker på venninna di som har så jævla perfekt hjem, og hvordan du skal overgå det – for ikke snakke om de 5 ekstra kiloene du tenker på hele tiden, som du fikk i jula og du enda ikke har blitt kvitt –  ja, så dør noen av kreft i dette landet.

Hysj!!! Hold kjeft!! La oss slippe å høre dette. La oss nyte våre liv, gå toppturer, leve perfekte liv på hytta som har flere tv-kanaler enn hjemme, forresten så gir vi en hundrings hver gang noen banker på med innsamlingsbøsser, er ikke det nok for fan? Hva forventer du vi skal gjøre? Gå i tog? Vie livet vårt til å en sak? Slutte å være opptatt av det hverdagslige? La oss være i fred!!!!!

Jeg skjønner at noen venner er borte… i takt med kreften… det er tøft. Samtidig har jeg venner jeg vet jeg kan ringe til uansett tid på døgnet…. det er godt.

Har du tenkt over det faktum at millioner på millioner i mange år er brukt på å løse kreftgåten, og i 2014 har vi enda ikke løst den!!! En smule merkelig synes jeg. Hvor mye er brukt på å forstå kreften? Ser du forskjellen? De smarte gjør 😉 Hva om det er feil? Hva om svaret ikke ligger i bare svulstene, hva om det ligger i hele kropp – sinn – og sjel? Hva om feil er blitt gjort? Jorda er flat.. eller ops – er den rund..

Hva er min agenda, er det å gi folk dårlig samvittighet? Nei. Det er å spørre hvilken drivkraft har vi i Norge? Er vi engasjert? Interessert? Brenner vi? – Ja, annet enn vi som brennes på stråling. Vi er ikke sulten. Nei, vi er ikke det, før vi står der selv, med kniven på strupen, og kanskje ikke en gang da. For det er ikke så mange som brenner rundt oss, de skal jeg finne – i Norge – eller i utlandet. De som er sultne, de som vil, de som våkner opp hver morgen med en driv, de som vil noe… de som lever, og ikke bare eksisterer… for når alt kommer til alt, så handler det om å leve.

Prosjekt – «Jakten på kreftgåten» er startet. De som føler seg kallet til å være med håper og tror jeg vil finne veien til meg. De som vil noe. De som tror at vi kan få det til. De som er annerledestenkende. En folkebevegelse. Akk ja, kanskje vi må gå i tog også? :) Stem nei til kreft! – Det er parolen. Nå gidder vi ikke mer kreft, nok er nok! 

6 Comments

 • Elin Madsen

  Reply Reply 9. April 2014

  Vi må holde oss i livet, kjempe, håpe og be

  • lindampe

   Reply Reply 4. Mai 2014

   Ja Elin, vi gir oss aldri! Håp er viktig! :)

 • Marit

  Reply Reply 10. April 2014

  Kreft er grusomt, og dette var virkelig ord til ettertanke. Jeg har mista en mor i kreft, ho var bare 57. Og min eldste datter ble operert for hjernesvulst for et år siden. Det går fint. Hvem blir den neste? Kreft er skummelt, skrekkelig skummelt både for de som står midt oppi det, og de rundt. Som burde ha vært der for å støtte, hjelpe, eller barevære til stede når en trenger noen å prate med. En skulder å gråte på. Men jeg tror mange blir vettskremt og ikke aner hvordan de skal te seg. Høres ut som du har noen flotte venner.

  By the way, vi i sør sier også kødda! ;o) Ha en fin dag.

  • lindampe

   Reply Reply 4. Mai 2014

   Takk for det Marit. Gode tanker til deg.. det er ikke bare bare alltid.. livet byr på litt av hvert for oss alle. Hehe, kødda ja, det er vel ikke bare nord norsk.. takk, ha en fin fin dag du og! :)

 • Astri Klonteig

  Reply Reply 10. April 2014

  Jeg bare STØTTER deg i det du sier! Vi gir oss ALDRI!

  • lindampe

   Reply Reply 4. Mai 2014

   Tusen takk for det Astri! Vi gir oss aldri nei!! :)

Leave A Response

* Denotes Required Field