Kjempegod lavkarbo-pizza!

10968557_10152973599395659_3301539912485969438_n

(Dårlig bilde men ikke la deg lure av det). En del av oss spiser ikke sukker, min kropp reagerer dårlig på det, og spesielt etter jeg fikk kreft har jeg holdt meg unna sukker. Det kan diskuteres til evig tid, det gidder jeg ikke her – ville bare dele en oppskrift på pizzabunn som jeg har testet i dag og som jeg synes ble kjempegod!! Og ja, jeg har testet en del bunner, både med oppskrifter og ferdigvarianter – jeg klarer ikke helt like de, så hadde nesten gitt opp, men så kom jeg over noe på en amerikansk side som jeg tok utgangspunkt i.

Det beste er at denne bunnen er mulig å jobbe med, jeg kjevlet den faktisk! For de som har laget noen lavkarbobunner vet det kan være en utfordring. Jeg lever halvveis på rawfood og halvveis på lavkarbo – og omtrent det eneste jeg savner er pizza… det er såååå godt.. så for dere andre som og er glad i pizza men ikke sukker –

PIZZABUNN LAVKARBO

(oppskriften er i kopper, jeg brukte en Ole Brum barnekopp, har du ikke det så funker Mumie eller en god kaffekopp, hehe – lykkepizzahumor)

Sett ovnen på 200 grader, vær obs på fremgangsmåten med osten, les hele oppskriften 😉

 

2 kopper ost

nesten en kopp mandelmel (cirka 3/4)

3 spiseskjeer kremost (man tager hva man haver, jeg hadde litt philadelphia og snøfrisk)

1 stort egg

1 spiseskje fiberhusk

1 spiseskje pizzakrydder (mekk selv eller bruk ferdig, det du liker)

1/2 teskje salt

1/2 teskje pepper

1 dæsj olivenolje (1 ts eller 2)

Smelt osten i mikro, slik at mesteparten er smeltet (tror det tok et minutt her). Tilsett kremost og egg. Rør sammen. Tilsett alt det andre. Til slutt kan du tilsette olje, da blir deigen supersmidig. Wohoooo! Jeg kjevlet denne, kan sikkert kjevle på vanlig måte med litt smurning, men jeg la et bakepapir under og et over deigen, funket perfekt. Fin rund pizzadeig!

Steiking: stek i 10 minutter. Snu deigen opp ned (jeg brukte det andre bakepapiret fra tidligere for å snu, enkelt og greit). Stek i 2-4 minutter til. Kast på ønsket fyll, og stek til du er happy og osten er smeltet. Voila!! Det lukter ikke dritt som andre deiger og det smaker ikke egg… i det hele tatt – wünderbar!

Originaloppskriften fant jeg HER. 

Smaken er som baken, men denne digget jeg, smakte nydelig, håper du og vil like :)

Leave A Response

* Denotes Required Field